umag

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare MASLINOVO ULJE maslinovo ulje uljare Umag


Vlastita proizvodnja: Sapparis


OPG Čeko iz Finida - ekstra djevičansko maslinovo ulje Sapparis karakterizira bistra zlatnožuta boja zelenkastog odsjaja, finog skladnog mirisa. Okus je harmoničan s naglaskom na artičoku, cikoriju i zelenu salatu uz balzamične tonove bosiljka i paprene metvice. Umjereno je pikantno s blagom gorčinom profinjenog i složenog okusa. Sljubljuje se sa prvim jelima (hladnim predjelima), mariniranim povrćem, mekušcima, lignjama sa roštilja, tartarom od gofa, kuhanim mahunarkama ili svježim sirevima (mozzarela, provolone).

Idealna klima Umaga, crvena istarska zemlja, zlatno sunce i blizina mora savršen su spoj koji uz naš rad pridonosi vrhunskoj kvaliteti naših maslinovih ulja. Iznimna kvaliteta ulja Sapparis koja je priznata na mnogim izložbama i manifestacijama u zadnjih desetak godina postignuta je pravodobnom ručnom berbom, hladnom preradom i pravilnim skladištenjem i čuvanjem pod stalnom temperaturom (16̊-18̊ C) u inoks bačvama, pod inertnim plinom (dušik).

Obrađujemo više od 8 hektara poljoprivrednog zemljišta od čega je 7 hektara zasađeno maslinicima. Od sorti koje su zasađene u našim maslinicima, Istarska bjelica, Leccino, Pendolino, Frantoio, Casaliva i Moraiolo, nastaju monosortna maslinova ulja i njihove kupaže iznimne kvalitete.

Još rezultata za: Grad-Umag

icon tag maslinistra Tag: umaško maslinovo ulje

Kontakt osoba: Branko Čeko

comments powered by Disqus