buje

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare MASLINOVO ULJE maslinovo ulje uljare Buje


Vlastita proizvodnja: Gambaletto


Ecio Činić iz Krasice posao je naslijedio od roditelja, a 1996.god počeli su na svom obiteljsko - poljoprivrednom gospodarstvu obnavljati stare maslinike. Proizvodni kompleks raspolaže sa 5 hektara vlastitog maslinika u kojemu je posađeno 1.500 stabala istarske bjelice uz ˝talijanske˝ sorte Frantoio, Leccino, Moraiolo te Pendolino.
Te iste godine krenuli su i s nasadima vinograda, oko šest hektara, gdje uzgajaju autohtone sorte malvazije i muškata bijelog i crnog merlota i terana.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Gambaletto, na pogled je zagasite žuto-zlatne bistre boje, miris mu se izražava harmonično i umjereno, odlikovano elegantnim voćnim obilježjima jabuke golden, nezrele rajčice s izraženim krajnjim podsjećanjem na suho voće. U ustima je bogato i mekano, bogato biljnim tonalitetima artičoka, salate loćike, poljske cikorije, obogaćenim obilježjima ljekovitih trava, poglavito izražena ružmarina. Gorčina je izražena i odmjereno pikantna.

Izvrsno se sljubljuje s morskim predjelima, miješanim salatama od povrća, s mariniranim bijelim mesima, juhama sa gljivama lisičarkama, glavnim jelima s mekušcima, ljuskarima u umaku, ribama ˝u foliji˝, crvenim mesima u tartaru, te svježim sirevima vrste ˝pasta filata˝ kao npr. provolone, mozzarella ili caciocavallo.

Broj stabala: 1700
Sorte maslina koje sadrže odabrano maslinovo ulje: Leccino 50%, Istarska bjelica 20%, Moraiolo 10%, Frantoio 10%, Pendolino 10%

Još rezultata za: Grad-Buje

icon tag maslinistra Tag: bujsko maslinovo ulje

Kontakt osoba: Ecio Cinić

comments powered by Disqus