tar

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare MASLINOVO ULJE maslinovo ulje uljare Novigrad

  • ulica maslinistra Adresa: Republika 16
  • zona maslinistra Općina/Grad: Novigrad Prikaži na mapi
  • mobitel maslinistra Mobitel: 091/4431-202
  • internet maslinistra web:
  • tvrtka maslinistra Tvrtka: OPG Anton i Nivio Stojnić


Vlastita proizvodnja: Santa Marina, Laron, Kleno i Perlazzi


Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Anton i Nivio Stojnić smješteno je pokraj Tara i Vabrige, nedaleko Poreča I vode ga još od 1950. godine. U masliniku, na preko 3 hektara, posađeno je 1500 stabala autohtonih sorti od kojih se proizvode 2,5 tona exstra djevičanskog maslinovog ulja isključivo tehnikom hladnog pritiska. Njihova ulja su podijeljena prema lokaciji maslinika, te prema sorti. Najistaknutije sorte maslina su Rošinjola od Poreča, Istarska bjelica, Buža, Leccino i Pendolino.

Anton i Nivio ponosno nastavljaju proizvodnju istarskog maslinovog ulja, tradiciju koja seže unazad stotinama godina. Poseban je užitak predstaviti njihova visoko kvalitetna C & P istarska ekstra djevičanska maslinova ulja koja su osvojila brojne nagrade i medalje na raznim izložbama ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Uvršteni su i u Flos Oleiov vodič za 2012. godinu, pa se radi svih priznanja svrstavaju u proizvođače visokog kvalitetnog maslinovog ulja.

"Santa Marina", "Laron", "Kleno" i "Perlazzi" ulja su koja proizvodi ovo gospodarstvo. Ističemo izvrsno ekstra djevičansko maslinovo ulje "Santa Marina" koje je na pogled bistro, intenzivne zlatno-žute boje toplih zelenih odsjaja; opsežnog i elegantnog mirisa, biljnih osjeta artičoke i cikorije, obogačenih aromatskim notama mente i ružmarina. Kompleksnog je i obuhvatnog okusa, obogačeno tonovima poljskog strička (badelja), salate ločike, crnog papra i naglašenog badema na kraju. Gorčina i pikantnost su nazočne i dobro usklađene.
Jako dobro se sljubljuje s carpacciom od boškarinovog mesa s vrganjima, sa salatama od sabljarke, pečenim radićem, juhama od leče, prvim jelima (primi piatti) s kobasicama, pirjanom janjetinom, crvenim mesima s roštilja, odležanim tvrdim sirevima.

1000 maslinovih stabala (3.5ha), 1700 litara godišnje.

Leccino 80%
Pendolino 10%
Porečka rosulja Rosciola di Parenzo 10 %

vrijeme berbe: 1. dekada listopada
uslužna uljara: Alfa Laval 2 faze

Još rezultata za: Grad-Novigrad

icon tag maslinistra Tag: novigradsko maslinovo ulje

Kontakt osoba: Anton Stojnić, Nivio Stojnić

comments powered by Disqus