umag

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare MASLINOVO ULJE maslinovo ulje uljare Umag

  • ulica maslinistra Adresa: Seget 18 c
  • zona maslinistra Općina/Grad: Umag Prikaži na mapi
  • mobitel maslinistra Mobitel: 091/543-0740
  • internet maslinistra web:
  • tvrtka maslinistra Tvrtka: OPG Kmet


Vlastita proizvodnja: Bosco Grande


OPG Kmet iz Umaga se bavi proizvodnjom extra djevičanskog maslinovog ulja - Maslinarstvo Umag. Imanje Kmet nalazi se svega nekoliko kilometara od turističkog grada Umaga i 500 metara od mora u malom mjestu Seget.
Sorte maslina koje sadrže odabrano maslinovo ulje: Istarska bjelica 30% , Frantoio 20% , Leccino 20% , Casaliva 20% , Pendolino 10%

Gospodarstvo Kmet vode supružnici Flavio i Vesna Kmet kojeg su osnovali 2000. godine. Jedni su od onih koji su poniknuli u ovim krajevima gdje se živjelo od vajkada u sjeni maslinove krošnje, a koji su zacrtali put primjene novih tehnologija na temeljima istarske maslinarske tradicije. Trenutno obrađujuju obrađuju 3 hektara maslinika, sa oko 800 stabala maslina, koja se nalaze u blizini Umag, sa kojih je ubrano 70 kvintala (7.000 kg) maslina i proizvedeno oko 9 hektolitara (900 litara) ekstra djevičanskog ulja.

Ponose se uvrštavanjem u prestižni vodič svjetskih maslinovih ulja "L'extravergine" 2007. 2008. 2009. i pod novim imenom Flos Olei 2010. Pobjednici su Vinistre 2006. a osvajali su više medalje i priznanja na manjim, lokalnim natjecanjima i smotrama.

Još rezultata za: Grad-Umag

icon tag maslinistra Tag: umaško maslinovo ulje

Kontakt osoba: Vesna i Flavio Kmet

comments powered by Disqus