umag

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare ULJARE maslinovo ulje uljare Umag

CUJ - LEONI KRALJEVIĆ

  • datum osnivanja maslinistra Godina početka rada: 2006
  • grad maslinistra Grad: 52470 - Marija na Krasu
  • telefon maslinistra Telefon: 052 753 347
  • email maslinistra Email: info@cuj.hr
  • flos olei maslinistra FLOS OLEI:flos olei

Vlastita proizvodnja: črna, buža, bijelica, selekcija


Uljara Cuj Leoni Kraljević se nalazi u blizini Umaga (Marija na Krasu) i ima vlastitu proizvodnju črna, buža, bijelica, selekcija maslinovog ulja. CUJ, maslinovo ulje tri različita položaja:

- crvena zemlja: Vela Boška i Baština tik do mora;
- siva zemlja: Santa Lucija sa svojim mineralnim flišem;
- crna zemlja: sa plodnom i humusnom crnicom...

3 položaja od ukupno 6 hektara.

CUJ je zbroj je misli majstora vinograda Kraljević - CUJ temelji se na obiteljskoj tradiciji proizvodnje grožđa, vina i maslinovog ulja još od davnog 15. stoljeća. Kraljević kao ime obitelji, a CUJ u čast djedu koji je sadašnje vinograde posadio i iznjegovao. CUJ je bio njegov nadimak pošto je po našem dijalektu uvijek govorio: CUJ, Cuj da ti rečem (čuj, da ti kažem).

2006 u Farnažinama u okolici Umaga sagrađen je novi podrum i uljara i time stvoreni uvjeti za širenje proizvodnje i tržišta u Hrvatskoj i izvan nje.

Najnovija tehnologija i oprema omogućuju enologu i vlasniku Danijelu Kraljeviću, da svoje ideje i znanje o vinu pretvori u moderne proizvode, koje prepoznaju ljubitelji dobre kapljice ali i tradicionalnih izvornih okusa autohtonih sorata (malvazija, muškat i teran). Upravo su mu te sorte kod svake nove berbe ispiracija i izazov.

Vama samo preostaje da se upustite... u avanturu upoznavanja Istarskog terroira i otkrijte ono što se na internetu ne može opisati!

Još rezultata za: Grad-Umag

icon tag maslinistra Tag: umaška uljara

Kontakt osoba: Obitelj Kraljević

comments powered by Disqus