bale

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare ULJARE maslinovo ulje uljare Bale

GRUBIĆ - OLIVETTI


Vlastita proizvodnja: Valeo


Emanuel Grubić zajedno sa svojom obitelji, vlasnik je obiteljske uljare Grubić u Balama. Uljara Grubić nudi i posjet muzeje te degustacijau maslinovog ulja u kušaoni ulja. Nakon srednje poljoprivredne škole, okreće se intenzivno maslinama i maslinarstvu: obnavlja stari nasad maslina, te sadi novi.

Obnavlja se stara zgrada, koja je danas uređena u uljaru; te kušanu sa izložbom iz 1930. godine

Obitelj Grubić ima 8 hektara nasada maslina, sa oko 1600 stabala, što daje oko 1000 litara maslinovog ulja godišnje

Sorte: buža (ženska & muška), te rošinjola

Cjelokupna obitelj Grubić posvećena je neprestano maslinama i maslinarstvu kao svojem jedinom poslu, dajući maksimum kako bi krajnji produkt bio vrhunsko djevičansko maslinovo ulje.

Uljara Grubić je sa svojim ekstra djevičanskim uljem branda Valeo, osvojila brojne nagrade, primjerice - Vicešampion na Smotri Split Maslina; 5 godina zaredom su u najpoznatijem svjetskom vodiču Flos Olei; dvije godine zaredom proglašeni su najboljom uljarom; a na natjecanjima i manifestacijama poput Vinistre i Smotre Maslinovog ulja u Vodnjanu konstatno se osvajaju zlatna odličja.

Posebna zanimljivost u sklopu Uljare jest Muzej Starih Eksponata. Naime, obitelj Grubić u potpunosti je restaurirala uljaru iz 1930. godine, prezentirajući istu u njezinom izvornom obliku koji uključuje: kameni mlin, hidraulične pumpe, prešu, te sporta (starinski filter).

Naime, radi se o jedinoj restauriranoj zbirci takve vrste u Istri, stoga svakako vrijedoj za pogledati

Stoga, dobrodošli u Uljaru Grubić.

Uz degustaciju ekstra djevičanskog maslinovog ulja, imat ćete prilike razgledati Muzej, te kupiti maslinovo ulje za dugo sjećanje na vrhunski, kvalitetan i nadasve zdrav okus maslinovog ulja Valeo

Za sva pitanja slobodno nas kontaktirajte mailom i telefonom. U najkraćem roku odgovorit ćemo na Vaša pitanja. Za Vas smo otvoreni svaki dan od 09:00-13:00; a na upit su mogući i drugi termini.

Još rezultata za: Opcina-Baleicon tag maslinistra Tag: balska uljara

Kontakt osoba: Emanuel Grubić

comments powered by Disqus