vodnjan

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare ULJARE maslinovo ulje uljare Vodnjan

ULJARA TONIN


Vlastita proizvodnja: ekstra djevičansko maslinovo ulje Tonin


Uljara Tonin iz Vodnjana ima kapacitet prerade maslina do 500 kg na sat a pokrenuo ju je Antonio Pastrovicchio. Preradom zdravih i na vrijeme ručno ubranih plodova uz znanje i najsuvremeniju tehnologiju, kontinuiranim postupkom ekstrakcije, centrifugiranjem u 2 ili 3 faze, uz temperaturu koja u procesu prerade ne prelazi 27 °C, te dekantacijom, dobiva se prvoklasno ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Suvremena se prerada maslina u uljari Tonin sastoji od:

- čišćenja i pranja plodova
- mljevenja, miješanja tijesta
- odvajanja čvrstog od tekućeg dijela
- separacije uljnog mošta na ulje i vodu

Prerada maslina u uljari Tonin obavlja se pomoću automatskih strojeva, koji čine sastavni dio našeg postrojenja.

Pravilo uljare Tonin je da se proizvedeno ulje uskladišti u homogenoj masi, razvrstano po grupama kakvoće. Prirodno se maslinovo ulje obično čuva u razdoblju između dviju sezona preradbe maslina, a samo u iznimnim slučajevima duže vrijeme.

Prostori za čuvanje ulja u uljari su svježi, prozračni i zamračeni s temperaturom 14 - 15 stupnjeva celzija. Oslobođeni su svih izvora stranih mirisa, jer ih ulje lako upija.

Prirodno maslinovo ulje visoke kakvoće pripremamo za potrošnju, na način da se prema potrebi filtrira, i na kraju pakira u boce sa zatamnjenim staklom. Tako uljara Tonin vlastito ulje, odmah nakon skladištenja u inox cisternama, pakira u tamne boce nakon čega se ulje plasira na hrvatsko a jednim manjim dijelom na švicarsko tržište.

Pobjednik smo The Best 20 2012. godine u kategoriji - Migliore Olio Extravergine di Oliva Blended – Fruttato Medio je uljara Tonin iz Vodnjana proizvođača, Antonia Pastrovicchia s autohtonom hrvatskom maslinarskom sortom buža.

Još rezultata za: Grad-Vodnjan


icon tag maslinistra Tag: vodnjanska uljara

Kontakt osoba: Antonio Pastrovicchio

comments powered by Disqus