brtonigla

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare MASLINOVO ULJE maslinovo ulje uljare Brtonigla


Vlastita proizvodnja: Pendolino, Leccino, De Kleva


Maslinici obitelji Buršić smješteni su u sjeverozapadnom dijelu Istre, južno od Brtonigle prema dolini rijeke Mirne, gdje se nalazi slikovito mjesto Nova Vas, koja sa svojim mekanim i sunčanim brežuljcima pogoduje uzgoju maslina pod etiketom Pendolino, Leccino, De Kleva U prirodnom spletu bijele i crvene zemlje rastu maslinici smješteni na 100m nadmorske visine. Istarska bjelica, buža, bova, leccino i pendolino kultivari su koji prevladavaju u specijaliziranom uzgoju. Preduvjeti za to su izvrsni: prirodna raznolikost maslinika, idealan položaj terena, te izrazito povoljna mikroklima.

Maslina treba puno svjetla i zraka o čemu ovisi njezina razgranatost, a koja je preduvjet za optimalne rezultate prinosa. Iz tog razloga je obitelj Buršić kao oblik uzgoja odabrala onaj u polikonične vaze. To je vrlo zahtjevan način uzgoja, no on daje izvrsne rezultate i jedinstvenu kvalitetu ulju. Masline se beru ručno i isti se dan prerađuju na hladno. Takav način berbe najbolje čuva cjelovitost ploda i pridonosi visokom stupnju kvalitete ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Obitelj Buršić već generacijama posvećuje svoje vrijeme, znanje i trud razvoju poljoprivrede. Za ovu obitelj maslinarstvo predstavlja trajan izazov kojemu je cilj postizanje apsolutne kvalitete. Ista je i prepoznata pa su za svoj rad već duži niz godina nagrađivani i brojnim nagradama, priznanjima i pohvalama.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Pendolino je ulje zlatno-žute boje s mirisom masline, svježe pokošene djeteline, artičoke i rafiniranim mirisom badema. U njemu se ističe pikantnost s nježnom notom gorčine, ostavljajući u ustima okus svježine. Ovo se ulje može dodati bilo kojoj gastronomskoj ponudi, ali najbolje je s mesom na roštilju i s ukusnom istarskom mineštrom.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Leccino je ulje bistre zelene boje, snažnog mirisa masline, cikorije i svježe pokošene trave. Skladna je okusa, s dragocjenom istaknutom notom gorčine i pikantnosti. Njegova je vrijednost neprocjenjiva u pripremanju jela od povrća, mesa, gljiva, kao dodatak delikatesnim jelima od školjki.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje De Kleva spoj je triju vrsta maslina: istarske bjelice, leccina i pendolina. Ima toplu, jarko - zelenu boju, čist biljni miris s niježnim notama jabuke, kompaktnu i ukusnu smjesu. Njegov neprocjenjiv okus sadrži i notu badema koja se najsnažnije otvara na nepcu.

Zahvaljujući njegovu skladu i finoći, možemo ga preporučitii uz različite salate, uz kuhano povrće, te kao dodatak specijalitetima od ribe.

Za obitelj Buršić ulje predstavlja kulturu, tradiciju i igru u isto vrijeme. Degustirajući ekstra djevičansko maslinovo ulje, otkrit ćete istinski okus Istre kao i duh ljudi koji ga proizvode.

Još rezultata za: Opcina-Brtonigla

icon tag maslinistra Tag: maslinovo ulje brtonigle

Kontakt osoba: obitelj Buršić (Franka, Marija, Toni, Marta)

comments powered by Disqus