buje

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare MASLINOVO ULJE maslinovo ulje uljare Buje

OPG NINO ČINIĆ

  • ulica maslinistra Adresa: Krasica 40
  • zona maslinistra Općina/Grad: Buje Prikaži na mapi
  • mobitel maslinistra Mobitel: 091/529-5521
  • internet maslinistra web:
  • tvrtka maslinistra Tvrtka: OPG NINO ČINIĆ


Vlastita proizvodnja: Oleum Vitae


Obitelj Činić iz Krasice se već od 1996.god. bavi maslinarstvom i ima vlastiti maslinovo ulje Oleum Vitae. Tokom godina uspješnom proizvodnjom maslinova ulja odlučili su se renovirati staru kuću i u prizemlju od 62 m2 napravili salu za degustaciju, u kojoj dominira restaurirani masivni stolarski stol, kantina s bačvama od inoksa u kojima se čuva višestruko nagrađivano ekstra djevičansko maslinovo ulje ˝Oleum Vitae˝, kužinica i sanitarni prostor uređeni su u rustikalnom stilu - jednostavno, ali vrlo funkcionalno. Tu je i obnovljena terasa od još 40 kvadrata, s kvrgavom murvom i cvijećem koje raste iz originalnih vaza - starih crjepova, pokazujući koliko je pažnje poklonjeno svakom detalju.

Prvih je 180 stabala g.Činić posadio 1996., a danas ih ima preko 750 koji se prostiru na preko 4 ha površine. Uzgajaju se sorte leccino, bjelica i buža koje gosti uveliko traže. Maslinovo ulje mora zadovoljavati nemalo kemijskih parametara, od kiselosti, okusa i mirisa. Voćni okus koji podsjeća na zdrav i svjež plod masline treba biti primarno svojstvo ulja koje također može mirisati na svježe pokošenu travu, jabuku, zeleno lišće... Treba zadržati i gorkast okus koji podsjeća na badem.

Cilj nam je doći do tisuću posađenih maslina i godišnje proizvoditi dvije do tri tisuće litara ulja koje će prodavati isključivo u ukrasnim buteljama od 0,25 do 0,5 litara.

Još rezultata za: Grad-Buje

icon tag maslinistra Tag: bujsko maslinovo ulje

Kontakt osoba: Nino Činić

comments powered by Disqus