vodnjan

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare MASLINOVO ULJE maslinovo ulje uljare Vodnjan


Vlastita proizvodnja: Toffetti


Obitelj Toffetti iz Vodnjana ima dugogodišnju tradiciju maslinarstva, a priča seže u prošlost, naime, danas četvrta generacija nastavlja i njeguje tradiciju obiteljskog maslinarstva. Djed Toffetti je ostavio masline, koje su se tijekom godina neprestano proširivale, a danas Lucio Toffetti sa ponosom broji 350 stabala maslina koja donesu oko 400 litara maslinovog ulja godišnje.

Aktivnio se posvetio uzgoju maslina 2002. godine.

Sorte koje njeguje Lucio Toffetti jesu autohtone sorte buža, bjelica, rošinjola, te pendolino i leccino. Svake godine nastojimo pojačati kako kvalitetu, tako i kvantitetu novim nasadima.

Struka je prepoznala kvalitetu, tako da su ulja Toffetti prva zlata odličja osvojila na Vinistri još prije 15 godina; a do danas neprestano osvajaju priznanja i medalje, kako u Hrvatskoj, tako i u Italiji.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Toffetti ušlo je u prestižan svjetski vodič FLOS OLEI, koji ga ocjenuje visokom ocjenom. U opisu maslinova ulja navodi se njegova zlatna boja sa nijansama zelene, arome cikorije, zelene salate i artičoka; te notama crnog papra, ružmarina i mente. Okus je jak i bogat, te ima notu sušenog voća, posebice badema. Odlično se slaže uz bruschette sa povrćem, jelima sa lososom, te mesnim jelima.

Lucio Toffetti je također proizvođač istarskih suvenira - kažuna - čija izrada zna potrajati i više od osam sati, jer se svaki kamenčić pažljivo bira, reže i slaže na starinski način.

Također, Lucio Toffeti je proizvođač istarskog vina Malvazije i Žutog Muškata, sa 2000 trsi, te 30 hektolitara vina godišnje.

Maslinovo ulje Toffetti možete kušati u Mlinskoj 1 u Vodnjanu, a kupiti se mogu u pakiranjima od 0,25 dcl i 0,5 dcl.

Ljubazno molimo da nas kontaktirate na gorenavedene telefone ili mailove radi prethodne najave; te za sva dodatna pitanja.

Još rezultata za: Grad-Vodnjan

icon tag maslinistra Tag: vodnjansko maslinovo ulje

Kontakt osoba: Carmen i Lucio Toffetti

comments powered by Disqus