pula

MASLINISTRA maslinovo ulje uljare MASLINOVO ULJE maslinovo ulje uljare Pula


Vlastita proizvodnja: ekstra djevičansko maslinovo ulje Uleii


Maslinovo ulje Uleii obitelji Modrušan iz Pule Alberta i Roberto Modrušan mlada su obitelj koja se počela baviti uzgojem maslina 2004. godine i to autohtonih vrsta kao što su: Istarska bjelica, Buža, Rožinjola, Žižolera, Karbonaca ,te introducirane Coratina, Leccino i Pendolino.

Maslinici se nalaze na tri lokacije nedaleko Pule, na Medulinskoj cesti, Šišanu i u Ližnjanu na površini od nekih 3 ha. Za sada godišnje proizvode manje količine budući je većina maslina posađena 2011. godine.

U svom kratkom vijeku proizvodnje ekstra djevičanskog maslinovog ulja nazvanog Uleii sa smotra su uvijek stizali s nagradama. Na 2. i 3. smotri djevičanskih maslinovih ulja općine Ližnjan 2010. i 2011. osvojili su srebrnu medalju, kao i na Smotri ekstra djevičanskog maslinovog ulja u Vodnjanu 2010. i 2011.

Ulje Uleii je intenzivne zelene boje, bogato voćnim aromama, kao i pratećim svojstvima: mirisima radiča, badema, crnogorice. Trpkog je okusa s izraženom gorčinom i pikantnošću, a izuzetno se sljubljuje s pečenjima i jelima s roštilja.

Isto tako daje fantastičnu notu desertima bogatim crnom čokoladom.

Maslinovo ulje Uleii možete kušati na adresi obitelji Modrušan , Busolerska 84 u Puli. Možete ga i kupiti u pakiranjima od 0,25 dcl i 0,5 dcl u odgovarajućoj ukrasnoj kutiji, kao idealan autohtoni poklon.

Još rezultata za: Grad-Pula

icon tag maslinistra Tag: maslinovo ulje pula

Kontakt osoba: Alberta Modrušan

comments powered by Disqus