MASLINISTRA maslinovo ulje uljare maslinovo ulje uljare Poreč

Ulja Zigante i obitelji Belić među 15 najboljih na svijetu

  • datum osnivanja maslinistra Godina početka rada:
  • grad maslinistra Grad: -
  • telefon maslinistra Telefon:
  • email maslinistra Email:
  • flos olei maslinistra FLOS OLEI:flos olei

Vlastita proizvodnja: 0


Prema izboru poznatog vodiča Flos Olei. Prema ocjeni svjetski poznatog vodiča, maslinova ulja od buže “Olea” i istarske bjelice Giancarla Zigantea najbolja su na svijetu u svojoj kategoriji
Dva istarska maslinova ulja, ona Giancarla Zigantea iz Livada te tvrtke Olea B. B., odnosno Duilija i Bosiljke Belić iz Rapca ušla su među petnaest najboljih u svijetu, javlja Glas Istre u broju od utorka.

Riječ je o ekstradjevičanskim uljima koja je u svjetski vrh smjestio globalno poznati vodič najboljih maslinovih ulja Flos Olei.

Buža tvrtke Olea (na slici) pobijedila je u kategoriji najboljeg maslinovog ulja intenzivno izražene voćnosti, dok je Istarska bjelica Giancarla Zigantea pobijedila u konkurenciji najboljeg biološki proizvedenog maslinovog ulja.

Za tvrtku Olea ovo je već drugo ovako visoko priznanje jer su 2009. godine nagrađeni u kategoriji „uljara u usponu“.

Službena promocija novog izdanja ovog vodiča te svih nagrađenih maslinara održat će se u Rimu 28. studenog. Ranije su ovakva priznanja za najbolja svjetska ulja dobili Klaudio Ipša, braća Belci, Olea B.B., odnosno Duilio i Bosiljka Belić, Sandi Chiavalon, obitelj Balija te Stancija Meneghetti, i to u konkurenciji španjolskih, talijanskih, portugalskih, francuskih i svih ostalih poznatih svjetskih maslinovih ulja iz 42 zemlje s pet kontinenata.

Ove godine u izdanje Flos Oleija za 2012. godinu ušla su 43 istarska maslinara i četiri dalmatinska. Tim brojem Istra je ponovno druga regija na svijetu (poslije Toskane) po broju uvrštenih proizvođača ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

icon tag maslinistra Tag:

Kontakt osoba:

comments powered by Disqus